مدیریت ترس استرس در سخنرانی
مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع عنوانی جذاب و ترسناک!
علایم ترس از سخنرانی و صحبت در جمع چیست؟
- قلب شما به سرعت می تپد.
- دست های شما می لرزد.
- پاهای شما می لرزد.
- عرق می کنید و دهانتان خشک می شود.
- معده شما مانند مخلوط کن به هم می ریزد.
- و حتی ممکن است در زمان اجرای سخنرانی و صحبت در جمع حال شما از این بدتر نیز بشود.
طبق امارهای دریافتی بسیاری مردم از سخنرانی در جمع، بیشتر از مرگ وحشت دارند.
حتی برخی از افراد مشهور با این مشکل روبه رو بوده اند.
ترس از سخنرانی و صحبت در جمع قابل درمان نیست ! ولی میتوان آن را مدیریت کرد.باید قبول کنید این مساله همیشه همراه شماست . بلکه باید مدیریت ترس و استرس را یاد بگیرید و از آن به عنوان ابزاری مفید استفاده کنید.در بدن همه افراد وقتی با موقعیت پرتنشی مواجه می شوند، دسته ای از واکنش ها به مرور بروز می دهند. بدن عرق میکند، فشار خون بالا می رود و قلب سریع تر می زندو عضلات بدن منقبض می شود.
برای بیشتر مردم سخنرانی و صحبت در جمع موقعیتی پرتنش است و وقتی به جایگاه و موقعیت تجاری هم مربوط باشد ، تنش بیشتری ایجاد می کند.
اولین قدم برای مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع ، شناسایی عوامل اضطراب آور است.
استرس در زمان سخنرانی و صحبت در حضور همکاران ، رئیس یا مدیر:
سخنرانی و صحبت در حضور رئیس خود حتی وقتی تمایل به آن دارید ، ایجاد استرس می کند. البته دلایل آن متفاوت است .شاید عملکرد شما در این سخنرانی سبب افزایش حقوق یا ترفیع یا حتی ادامه کار شما با شرکت می شود.ولی می توان آن را در این موقعیت به نحو احسن مدیریت کرد.
استرس در زمان سخنرانی برای افراد ناآشنا:
وقتی برای مخاطبان نا آشنا مانند مشتریان جدید، متصدیان یک نمایشگاه تجاری یا اعضای سازمانی حرفه ای سخنرانی می کنید ، استرستان به دلیل نا آشنایی با شنوندگان است. خلا اطلاعات درباره شنوندگان با ترس پر می شود ، که همان ترس از ناشناخته هاست.پس در اینجا هم میتوان مدیریت ترس و استرس در سخنرانی را اجرا کرد.
جهت تهیه دوره غیرحضوری مدیریت ترس و استرس کلیک کنید
همین الآن میخواهم فیلم دوره را ببینم
استرس در زمان ارائه مطلب به شریک احتمالی کاری:
شریک احتمالی می تواند هم رئیس و هم مخاطبی نا آشنا باشد.همچنین مواردی مانند تعهد ، همکاری و هماهنگی با یکدیگر ممکن است باعث استرس شود. چنین روابطی به ازدواج تشبیه شده است و به همین دلیل دلهره آور است.
تغییر دیدگاه خود به منظور کاهش استرس:
استرس پدیده ای ذهنی است. یعنی به راحتی شما میتوانید مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع را داشته باشید.
بنابراین اگر این پدیده زاییده ی ذهن است ، پس می توان به کمک ذهن نیز آن را برطرف کرد. همه چیز به دیدگاه شما بستگی دارد که مدیریت ترس و استرس در سخنرانی را به خوبی انجام دهید.
در این جا روش هایی برای کاهش ترس ذهنی برای شما گفته می شود.
شنوندگان کسانی هستند که موفقیت شما را می خواهند .
آن ها با حضور خود به شما رای اعتماد می دهند.آن ها نمی خواهند زمان با ارزش خود را صرف مشاهده و شکست شما کنند.حتی اگر ناچار به حضور در مراسم باشند، باز هم می خواهند اجرای شما خوب پیش برود.شما اطلاعاتی دارید که مخاطبان خواهان آن هستند.شنونده نمی داند که شما استرس دارید.پژوهش های علمی نشان می دهد که:بیشتر مواقع شنونده نمی تواند نگرانی فرد سخنران را که می گوید استرس فراوانی دارد ، درک و کشف نماید.این وضعیت درست مثل جوش زدن است. کسی که جوش زده است ، به نظرش جوش او به اندازه یک پرتقال است و همه به آن خیره شده اند.البته کسی آن را نمی بیند .
ترس از سخنرانی و صحبت در جمع هم به همین ترتیب عمل می کند.راهکارهای دستیابی به موفقیت با به تصویر کشیدن نکات مثبت، فهم آن برای مغز ساده و روشن تر است.باید تصور کنید که کاری را با موفقیت انجام می دهید .برخی ورزشکاران از این روش در تمرین های خود استفاده می کنند.آن ها گل زدن یا امتیاز گرفتن را در ذهن خود تصور می کنند و از موفقیت های گذشته تصویری قوی می سازند.
از چنین شیوه ای در سخنرانی خود استفاده کنید. خود را در حال اجرا فرض کنید ، صدای شما اتاق را پر از نکات مهم کرده است و شنوندگان تمامی حرف های شما را شنیده اند. اینک همه شنوندگان به افتخار شما ایستاده اند و برای شما دست می زنند.مراقب گفتوگوهای درونی خود باشید . اگر مدام به خود تلقین کنید که کارها بد پیش می رود ، بی شک همین طور خواهد شد. همیشه مثبت بیندیشید و گفتوگوی درونی مثبت با خود داشته باشیدو بر این اساس عمل کنید.
اگر فکری غیر منطقی شما را آزار می دهد آن را با فکری مثبت جایگزین کنید.
از تاییدهای شخصی استفاده کنید.
به خود بگویید:(من بهترین سخنران دنیا هستم، موضوع سخنرانی من بسیار جذاب است و شنوندگان از آن بسیار لذت خواهند برد.)
این تاییدها اعتماد به نفس شما را بالا می برندو هر چه بیشتر از آن ها استفاده کنید ، کمتر دچار استرس خواهید شد. به صورت حرفه ای سخنرانی کنید و مدیریت ترس و استرس در سخنرانی را داشته باشید.
تمرین های مربوط به مدیریت ترس و استرس در سخنرانی:
تاکید میکنم و در نظر داشته باشید که استرس زاییده ذهن شماست. اگر سخنرانی و صحبت در جمع را تنش زا و استرس آور می بینید ، به یقین چنین خواهد بود.
اگر تمام روش ها مانند افکار مثبت، تصور موفقیت یا تمرکز بر رویدادهای مثبت را امتحان کرده اید، ولی هنوز استرس داریدچه باید کرد؟
باید بتوانید به خوبی مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع را داشته باشید
تمرین های زیر را برای مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع انجام دهید:
تنفس:
یک نفس عمیق بکشید.آن را نگه دارید و سپس به آرامی بیرون دهید و دوباره دم و بازدم را انجام دهید .پس از چند بار تکرار احساس بهتری خواهید داشت.
تمرین های تنفسی از قدیمی ترین روش های کاهش استرس در دنیا به شمار می رود.شما با هر بار تنفس ، دی اکسید کربن آزاد می کنید که به این وسیله اسید خون را کاهش می دهید و اکسیژن مغز را افزایش می دهید.
تمرین های کششی:
تمرین های کششی روشی سریع برای کاهش گرفتگی و تنش عضلانی است که به زمان زیادی هم نیاز ندارد. کشش به مدت ده تا پانزده ثانیه مفید است.لازم نیست در میان جمع تمرین های یوگا انجام دهید.
چند دقیقه قبل از سخنرانی در یک جای خلوت تمرین های زیر را انجام دهید:
-
چرخش سر:
سر را به آرامی از چپ به راست بچرخانید .حال سر را بالا ببرید و پایین بیاورید و به چپ و راست خم کنید. این عمل را سه بار در جهت عقربه های ساعت و سپس سه بار بر خلاف آن انجام دهید.
-
بالا بردن بازوها:
دست ها و بازوها را بالای سر ببرید و تا جایی که می توانید بکشید . چند ثانیه ای آن را بالا نگه دارید و بعد پایین آورید.این کار را چند بار تکرار کنید. پشت شما نیز با این روش کشش پیدا خواهد کرد.
-
تمرین فک:
دهان خود را تا جایی که ممکن است باز کنید.این کار باعث کاهش درد در فک شما می شود.این عمل را چندبار تکرار کنید .همچنین می توانید عضلات صورت را نیز با انگشتان خود ماساژ دهید.
جهت تهیه دوره غیرحضوری مدیریت ترس و استرس کلیک کنید
همین الآن میخواهم فیلم دوره را ببینم
راز اصلی:
مضطرب به نظر نرسید.شما باید با تمرین بیاموزید که مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع را انجام دهید و در سطح مناسبی نگه دارید.
میزان استرس شما چندان مهم نیست، فقط باید ظاهری آرام داشته باشید و زبان بدن خود را حرفه ای کنترل کنید.همین که به نظر بینندگان شما اعتماد به نفس دارید، کافی است. و برای این که اعتماد به نفس بالایی داشته باشید باید خودتان را دوست داشته باشیدبیاموزید و مطمئن باشید که میخواهید کار بزرگی را انجام دهید و خدا را شکر کنید و حرفه ای تمرین کنید.پس برای مدیریت ترس و استرس در سخنرانی و صحبت در جمع فقط تمرین کنید تمرین و تمرین و تمرین.
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
ممنون از شما
سلام
موفق باشید
درود بر شما استاد عزیزم در این مقاله به مطالب خیلی خوبی اشاره کردید در کل مقالات تون همه عالی هستند برای شما آرزوی موفقیت دارم
درود بر شما و از لطف نظر شما سپاسگزارم
سلام استاد عزیز.من یه خانم خانه دار هستم و مشکلی که دارم اینه که فن بیان بسیار پایینی دارم.در جمع حرفی برای گفتن ندارم و این موضوع اونقدر اذیتم میکنه که گوشه گیر شدم چون همیشه مجبورم در جمع ساکت باشم و اگر حرفی هم بزنم همیشه بعدش خودم رو سرزنش میکنم چون یا تپق میزنم یا منظورمو نمیتونم به بقیه بفهمونم.لطفا منو راهنمایی کنید
دوست عزیز بهاره خانم
سلام وقت شما بخیر و شادی ?
در ابتدا به شما تبریک میگویم که اهل آموزش و یادگیری هستید و خیلی خوشحالیم که با شما در ارتباط هستیم.
بابت اینکه این چالش را با ما در میان گذاشتید از شما سپاسگزارم
با توجه به صحبتی که در نظرات سایت نوشتید باید بگویم که این چالش شما قابل حل است.
اول اینکه نوشتید فن بیان پایینی دارید و در جمع حرفی برای گفتن ندارید ، یک راه حل به شما پیشنهاد میکنم اینکه در جمع سعی کنید به حرف آنها خوب گوش کنید و در حرفها یک نکته مشترک و یا نکته ای که اطلاعات خوبی در آن دارید را پیدا کنید و شروع به صحبت کنید
البته در ابتدا ممکن است کمی این کار دشوار باشد ولی به هرحال شروع کنید و از صحبت های کوچک آغاز کنید
این مقاله را هم بخوانید:
صحبت در جمع
چگونه در جمع جذاب باشم
و البته با توجه به صحبت هایی که داشتید حدس میزنم تن صدای پایینی موقع صحبت کردن دارید و باید روی تن صدای خود کار کنید و برد صدای خود را افزایش دهید
و پیشنهاد میکنم مقالات زیر را مطالعه فرمایید:
رفع خجولی و کم حرفی
آموزش تنفس و صداسازی
فن بیان و صداسازی
و پیشنهاد میکنم دست از سرزنش کردن خود بردارید چون این کار باعث میشود که عزت نفس و اعتماد به نفس شما پایین آید و شما را بیشتر گوشه گیر میکند پس این کار نتیجه ای برای شما ندارد پس بهتر است با انجام تمارین و نکته هایی که در مقالات معرفی شده هست را انجام دهید و نتیجه را اعلام کنید
و در مورد تپق زدن هم به خود ایراد نگیرد که البته همه تپق میزنند فقط بعضی ها کمتر و بعضی ها بیشتر که باز هم راه حل دارد و این است که جملاتی نظیر (چه ژست زشتی) و مشابه این ها را تمرین کنید و تکرار کنید
و توصیه نهایی و پیشنهاد ویژه این است که در صورت تمایل میتوانید با شماره 09139327435 خانم عبدالهی تماس بگیرید و یا در تلگرام پیام دهید و یک جلسه مشاور رایگان برای خود رزرو کنید و یا در دوره نقره ای آموزش سخنرانی و فن بیان شرکت کنید.
با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما
با بیان خوش، جاودان و ثروت آفرین باشید
بسیار عالی و کاربردی
موفق باشید استاد نمونه
درود بر شما و ممنونم که نظر خود را بیان کردید.